ULEI DE COCOS (COCOS NUCIFERA OIL)

Uleiul de cocos este extras din miezul nucii de cocos, recoltat din palmierul Cocos nucifera. Uleiul de cocos este folosit pe scară largă în țările tropicale. Uleiul de nucă de cocos proaspăt presat are o culoare albă, un gust și miros ciudat, dar plăcut. Este un ulei foarte sănătos pentru gătit şi copt, dar are şi numeroase beneficii pentru îngrijirea corporală.

Grăsimea de nucă de cocos la temperatura camerei este o substanță solidă de culoare albă.  Are un punct de topire ridicat – aproximativ 24 – 25 Celsius . Prin urmare, este solid la temperatura camerei și se topește numai atunci când temperaturile devin ridicate. Conţine magneziu, calciu, zinc și fier, grăsimi saturate, acizi grasi nesaturați, cum ar fi acizii graşi mononesaturaţi şi acizii graşi polinesaturaţi. Datorită acizilor grași are efect antifungic și antibacterian, iar datorită conținutului de acid lauric întărește sistemul imunitar,este eficient împotriva herpesului, gripei si influenzei.

 

Există două tipuri de uleieri de cocos,  filtrat (RBD) și virgin (VCO). Metodă cunoscută drept RBD,  înseamnă rafinat, înălbit şi dezodorizat.  A doua metodă folosită pentru extragerea uleiului de cocos din miez se realizează prin rafinare fizică sau mecanică. Această metodă veche de extragere lasă intact lanţul mediu de acizi graşi al uleiului de cocos. Uleiul filtrat este utilizat în general în bucătărie și pentru producerea produselor cosmetice.

 

De ce folosim ulei de cocos în produsele Psorioderm ?


Acidul lauric din acest ulei, convertit de organism în monolaurin are efecte antivirale și antibacteriene, distrugând diverse bacterii patogene. Există studii care au subliniat și efectele antimicrobiene ale acidului lauric. Acidul lauric este benefic asupra sistemului imunitar.

 

Uleiul de cocos conține acizi grași cu molecula medie (MCFA). Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale acestor acizi este capacitatea de a distruge bacterii ce cauzează ulcer gastric, infecții ale sinusurilor, tractului urinar, carii dentare, pneumonie și alte infecții. Pot distruge și ciuperci, viruși ce cauzează gripă, pojar, herpes.

 

Datorită structurii moleculare, uleiul de nucă de cocos este ușor absorbit de piele. În straturile profunde ale pielii întărește țesuturile interne. În mod similar, poate preveni arsurile solare în mod semnificativ. Previne imbătrânirea prematură a pielii si oferă protectie naturală impotriva razelor UV. Are un rol important în eliminarea țesuturilor epiteliale moarte, pielea devine fină şi catifelată. Întârzie apariţia ridurilor, datorită proprietăţilor sale antioxidante. Ajută în tratarea diferitelor probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatita, eczeme şi alte infecţii ale pielii. Ajută la creșterea sănătoasă a părului oferindu-i strălucire. Este un balsam excelent pentru păr si ajută la regenerarea părului deteriorat.

 

Vindecarea rănilor: Uleiul de nucă de cocos este folosit din timpuri imemoriale pentru a accelera vindecarea rănilor. Există trei mecanisme identificate în spatele efectelor benefice: 1. accelerează procesul de reepitelizare al ţesuturilor 2.  stimulează activitatea  enzimelor antioxidante 3. stimulează mecanismul de reticulare de colagen în tesutul reparat. Uleiul de nucă de cocos acţionează  sinergic cu tratamentele traditionale şi asupra vindecării rănilor cauzate de arsuri.

 

Efect analgezic și antipiretic: Uleiul de nucă de cocos are proprietati antiinflamatorii, analgezice și antipiretice.

 

Efect benefic asupra ulcerului gastric:  Este interesant faptul, că studiile au dovedit că laptele de cocos (care include componentele uleiului de nucă de cocos) este mai eficient decât medicamentele antiulceroase convenționale pe bază de sucralfat.

 

Efect antifungic:  În 2004, 52 de tulpini de specii de Candida au fost expuse efectelor  uleiului de nucă de cocos. Cea mai cunoscută formă a Candidei,  Candida albicans s-a dovedit  cel mai sensibil la tratament. Cercetătorii au remarcat: "uleiul de nuca de cocos ar trebui  recomandat pentru tratamentul infecțiilor fungice, luând  în considerare  numărul tot mai mare de specii de Candida rezistente la medicamente."

 

 

INCERCATI PRODUSELE DIN GAMA PSORIODERM SI PSORIODERM SENSITIVE:




Producător şi distribuitor: Pezomed Ltd. (www.pezomed.com/ro).

Produsele pot fi cumpărate în Magazinul Online: Eventus Pharma



Pezomed Ltd

Cunoaşteţi-vă compania Pezomed Ltd
PEZOMED S.R.L. parte a grupului de firme Pezomed s-a angajat în menţinerea sănătăţii şi protejarea frumuseţii interioare şi exterioare. Ne ocupăm exclusiv de producerea şi distribuirea acelor produse care vă ajută să vă simţiţi bine. Vă oferim soluţii de calitate pentru îngrijirea pielii sănătoase şi problematice, din cap până în picioare.

Cumpărături online

Webshop Eventuspharma
Produsele gamei Psorioderm si Psorioderm Sensitive pot fi cumpărate din magazinul nostru online unde puteţi alege produsul potrivit pielii Dumneavoastra si puteti beneficia de reduceri, promotii si oferte speciale! Cumpăraţi acum!

Premiu de calitate

Calitate, fiabilitate, accesibilitate şi comunicare corectă
Gama Psorioderm si Psorioderm Sensitive au fost distinse cu Premiul de calitate în Ungaria.Produsele dezvoltate de Psorioderm Laboratorios Ltd si de Clinica de Dermatologie privată Derma-Art au câştigat înalta distincţie de "Premiul pentru cel mai bun produs" in Ungaria.

Gama Psorioderm distins cu premiul de calitate în Ungaria, efectul produselor dovedit prin studii clinice, potrivită pentru îngrijirea pielii care prezintă simptome de psoriazis, seboree, eczemă si a scalpului cu multă mătreaţă, sensibil, cu senzaţia de prurit si cu simptome de psoriazis si seboree.

Gama Psorioderm Sensitive, distinsă cu Premiul de calitate în Ungaria în 2013, efect dovedit prin studii clinice! Fără paraben şi acid-salicilic. Gama Psorioderm sensitive este concepută pentru îngrijirea zilnică a pielii si a scalpului care prezintă simptome de eczemă, atopie, seboree si psoriazis. Poate fi utilizată la bebelusi si copii!

Medic dermatolog

Va răspunde medicul dermatolog Dr. Beleznay Gyongyike
Dr. Beleznay Gyöngyike medic specialist în dermato-venerologie, cosmetologie estetică , cu competenţe în terapia cu laser. Membru activ al Camerei medicilor dermatologi din Ungaria, al
Asociaţiatei dermatologilor din Ungaria, Asociaţiei umanitară a dermatologilor, membru al Academiei de Dermatologie din America, propriatara Clinicii de dermatologie privită Derma-Art.
SFATUL MEDICULUI
Răspunsul va fi dat de Dr. Beleznay Gyöngyike
Intreabă!
STIRI
Citeste cele mai noi stiri!
Detalii
DESPRE NOI
Articole de presă despre Psorioderm
Detalii