Ricinusolaj - Hydrogenated Castor Oil

A ricinusolaj a ricinus (Ricinus communis), más néven krisztuspálma magjából hideg sajtolással készült olaj. Hatóanyag: oleum ricini, kasztorolaj, ricin, ricinin. A nehezen száradó, zsíros olaj gliceridek formájában tartalmazza a következő zsírsavakat: ricinolsav, olajsav, linolsav, palmitinsav és sztearinsav. Összetétele miatt hashajtó gyógyszerként is alkalmazzák, segíti az emésztést is. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Natív ricinusolaj (Ricini oleum virginale) néven hivatalos. A ricinus olajnak igen sok gyógyászati előnye ismert és bizonyított. Ezt az olajat már szerte a világon sok száz éve használják a népi gyógyászatban belsőleg és külsőleg számos panasz enyhítésére. A ricinus magjából már 4000 éve sajtolnak ki ricinusolajat, ezt az anyagot már az ókori egyiptomiak is felhasználták gyógyításra. A népi gyógyászatban a ricinusolajat hagyományosan hashajtóként, fájdalomcsillapítóként, izomlazítóként használták, de a fájdalmakat, a szemirritációt és a viszketést is ezzel enyhítették. A történelem során a ricinusolajjal fokozták az anyatej termelődését is.

 

Bőrápolásra régóta használják, mivel:

Táplálja és puhává teszi a bőrt, Nedvesíti a bőrt, Kézfejre, talpra...állítólag csodákat művel a bőrkeményedésekkel, ha naponta bedörzsöljük vele ezeket. Pattanások ellen is hatásos, de használatos szemölcsre, bőrfekélyre, gombás fertőzésre, ekcémára, gyulladás csökkentő hatása a napégés enyhítésére is alkalmassá teszi. A ricinusolajat lehet közvetlenül a bőrön használni a viszketések és piros foltok kezelésére. Borogatásként képes enyhíteni a különböző fájdalmakat és sérüléseket és fokozza az ízületek működését is. Különösen alkalmas sampon- és borotvaszappanok készítésére Kókuszolajjal társítva nagyon puha, hosszan tartó, nagy buborékú habot képez.

 

- A ricinusolaj kiválóan hidratál. A magas koncentrátumú zsírsavak könnyen a bőrbe jutnak. Így eltüntethetőek a száraz foltok és visszaállítható a bőr hidratáltsága. A ricinusolajban lévő zsírsavak miatt ez az olaj kiemelkedik a többi növényi olaj közül. A ricinusolajat számos szépségipari termékben használják, de a bőrápolásra az egyik legjobb anyag, mivel gyorsan hidratálja a bőrt.

 

- A ricinusolajat gyakran használják a sebhelyek elhalványítására. Habár ebből a szempontból az olaj lassan hat (rendszeres használat esetén lehet látni az a feltűnő hatását), természetes módon nyújt állandó megoldást erre a problémára. Ez is a zsírsavaknak köszönhető, mivel ezek a seb szövetébe jutva mélyen fejtik ki hatásukat, valamint serkentik az egészséges szövetek növekedését a sebhely körül. Ezáltal a sebhely lassan eltűnik.

 

- A ricinusolaj kiválóan fertőtleníti a nyílt sebeket. Antimikrobikus hatása miatt hatékonyan kezelhetőek vele az olyan gombás bőrfertőzések, mint az ótvar, valamint a kisebb vágások és horzsolások is. Mivel enyhíti a viszketést és a fájdalmat, elsősegély során is használható. Emiatt a tulajdonsága miatt a kisebb bőrfertőzéseket is lehet kezelni vele, valamint enyhíti a tüneteket.

 

- A ricinusolaj az egyik legjobb anyag, amely serkenti a hajnövekedést. Gyakran tanácsolják, hogy a sűrűbb haj elérése érdekében az ember vigyen fel a fejbőrére az olajból, amelyet kókusz- vagy mandulaolajjal is összekeverhet. Az olaj serkenti a hajhagymáknál a vérkeringést, így felgyorsul a haj növekedése is. Ezenkívül az olaj omega-6 zsírsavat tartalmaz, amely az egészséges haj fenntartásáért felelős. A haj töredezése is kontrollálható, mivel az olaj kondicionálja és hidratálja a hajat.

 

Alkalmazása a Psorioderm  termékekben:

Kiválóan hidratál. A magas koncentrátumú zsírsavak könnyen a bőrbe jutnak, így eltüntethetőek a száraz foltok és visszaállítható a bőr hidratáltsága. Enyhén gyulladásgátló, gyorsítja a helyi duzzanat, a fájdalom és bőrpír eltűnését, serkentik az egészséges szövetek növekedését a sebhely körül Baktérium és gombaölő hatású, kiválóan fertőtleníti a nyílt sebeket. Enyhíti a viszketést és a fájdalmat, emiatt a tulajdonsága miatt a kisebb bőrfertőzéseket is lehet kezelni vele, valamint enyhíti a tüneteket.

 

Ismerje meg a Psorioderm és Psorioderm szenzitív termékeket:

 

 

* A Psorioderm és Psorioderm Szenzitív termékcsalád összes tagja egészségpénztári számlára adómentesen elszámolható! Kizárólag az E2K Kft. egészségpénztári partnereinél (Adosz, Axa, Herend, Honvéd, K&H, MKB, OTP, Pajzs, Tempo, Vasutas, Vitamin).

** Gyártja és forgalmazza: Pezomed Kft. (www.pezomed.com). A termékek megvásárolhatóak a gyógyszertárakban, a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinikán, (www.dermaart.hu), valamint az Eventus Pharma webáruházban. (www.eventuspharma.hu)

 

Három érdekes Angol nyelvű információs anyag a termékeinkről, sikereinkről. A képekre kattintva töltheti le, olvashatja a PDF fileokat:
     

 

Pezomed®; Pezomed Naturals®; Pezoderm®; Psorioderm®; Psorioderm Laboratories®; Eventus Pharma®, Derma-Art®, Registered Trade Marks™ Minden joga fenntartva.


Online vásárlás

Eventuspharma webáruház
A Psorioderm és Psorioderm Szenzitív termékeket önállóan vagy kedvezményes csomagokban webáruházunkban vásárolhatja meg. Mindezeken túl kaphatók még a gyógyszertárakban és a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinikán. Vásárolja meg a termékeket most!

Magyar Termék Nagydíj

Magas minőség, elérhető ár és korrekt kommunikáció
Magyar Termék Nagydíjas® a Psorioderm®, és Psorioderm Szenzitív® termékcsalád! A Psorioderm Laboratories Kft. Pezomed Kft. és a Derma-Art Bőrgyógyászati Magánklinika által fejlesztett termékek újra elnyerték a legrangosabb elismerést!

A PSORIODERM® termékcsalád, ekcémás, atópiás, pikkelysömörös bőrre: krém, testápoló, tusfürdő, sampon. A kiírók tanácsa döntése alapján 2012 után újra 2013 évben is elnyerte a MAGYART TERMÉK NAGYDÍJ® kitüntető címet, már másodjára!

A PSORIODERM® SZENZITÍV termékcsalád, ekcémás, atópiás, pikkelysömörös bőrre: krém, testápoló, tusfürdő, sampon. A kiírók tanácsa döntése alapján 2013 évben elnyerte a MAGYART TERMÉK NAGYDÍJ® kitüntető címet!

Pezomed Kft

Ismerje meg a Pezomed Kft-t
Pezomed Kft elkötelezte magát a külső-belső szépség- és egészségmegőrzés mellett. Kizárólag olyan termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk, melyek hozzájárulnak, hogy bőrében jól érezze magát. Problémás és egészséges bőr számára nyújtunk tetőtől talpig, az egész test számára minőségi megoldásokat

Bőrgyógyász

Dr Beleznay Gyöngyike válaszol
Üdvözlöm! Dr. Beleznay Gyöngyike vagyok, bőr és nemi-beteg gyógyász, kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos, az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia tagja, a Derma-Art bőrgyógyászati magánklinika alapítója és tulajdonosa. Bőrgyógyászati kérdéseikkel forduljanak hozzám. Jöjjenek el a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinikára.

Youtube Csatorna

Psorioderm Videók
Psorioderm termékekkel kapcsolatos videófilmeket szeretnénk bemutatni. Megnézheti a pszoriázisról, Psoriodermről, Psorioderm Szenzitív termékekről készült viseóinkat. Bepillantást nyerhet a betegségek hátterébe. Íratkozzon fel Videó csatornánkra!

Psoriasis Blogger

PSORIASIS BLOG
Minden, amit tudni szeretnél a Pikkelysömörről - Psoriasisról, de soha nem merted megkérdezni. Magyar és Angol nyelven olvashatja blogunkat. Hírek, érdekességek. Nézzen be hozzánk, vegyen részt a blogunk szerkesztésében. Olvassa híreinket a blogunkon is.
10:49 videó. Sajtótájékoztatót a Pszoriázis világnapon. Dr. Beleznay Gyöngyike, Árpa Attila, Adományozás a Pszoriázis Világnapon. Budapest (2011)
9:40 hosszúságú videó. Dr Beleznay Gyöngyike, Dr Nagy Zoltán az ECHOTV műsorában beszélnek a pikkelysömör - psoriasis betegségről. ECHOTV (2012)
8:42 hosszúságú videó. Dr Beleznay Gyöngyike TV2 reggeli műsorában beszél a pikkelysömör betegségről. Csak csajokban a Pszoriázisról. (2011)
2:16 hosszúságú videó. Dr. Beleznay Gyöngyike, bőrgyógyász beszél a pikkelysömör - Psoriasis betegségről. Derma-Art bőrgyógyászati Klinika.
Orvos válaszol
Kérdését Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász válaszolja meg
Kérdezzen most!
Hírek
Válogasson legfrissebb híreink között!
Bővebben
Rólunk írták
Sajtóanyagok a Psorioderm világából
Bővebben